contact page image

The Learning Curve - University of Derby

pinit

Sector: Education

What we did: Social Learning Space

Following the creation of an internal atrium at the very heart of the Kedleston Road Campus, the University were keen to provide students with an informal space, in which collaborative learning and relaxing with friends over a coffee could go hand in hand.

The key to the success of the design lay in the ‘mobility’ of the components – study pods, work stations, privacy screens, task chairs, lounge seating and tables – all on castors – all fully mobile. The mobility was essential, as the entire atrium space is frequently used as a market place, such as during the ‘Fresher’s Fair’, when all manner of stands pop up to attract student attention. Innovative design and manufacturing techniques were used to ensure the final products not only look spectacular, but perform exactly as they have been designed to do. The central hub adjacent to the new space has a large curved and partly glazed wall, which has lent itself perfectly to the naming of the space – ‘The Learning Curve’ – what else!